İçeriğe geç

Kır Karısı Ne Demek

Kırı ne anlama gelir?

Gri kelimesinin Türkçe-Türkçe sözlük anlamı: Beyazlığı artmış, ağarmaya yüz tutmuş (saç vb.)

Kır yaşamı ne demek?

‘Kırsal’ terimi, yerleşim alanları dışındaki arazi; ıssız toprak parçaları; orman ve ağaç örtüsü olmayan gelişmemiş çorak arazi; dağlık tepelere sahip ormanlık alanların aksine düz ve alçak alanlar; açık veya kapalı tarla sistemlerinden oluşan alanlar gibi çok farklı coğrafi anlamlara sahiptir.

Kır kelimesinin iki farklı anlamı nedir?

“Kır” kelimesi de bir sesteştir. Diğer anlamı şehirlerin dışında çoğunlukla boş ve büyük bir yer; dağ yamacı, çöldür. Ülke kelimesinin eş anlamlıları da vardır.

Kır bayır ne demek?

Coğrafi bir oluşum olarak bilinen Kırgıbayır, yoğun yağış sonucu oluşan bir nehir aşınması şeklidir. Ayrıca Türkiye sınırları içerisinde birçok yerde yaygın bir arazi şeklidir.

Kiri neyin yavrusu?

kiri [kidık (IV)3, kirrik (II), kiri (I), kiri (I), kiro, kiri (I), kirik (VIII), kirrik(II), balg (I), kuruk, kuri, kurik (II), kürü (I)-1, kürük (I) –1.] Yavru eşek, tay (genel, çoğunlukla Batı grubu lehçeleri) (DS VIII / 2822).

Kırın ne?

KIRIN: Tekirdağ (Malkara) yöresinde “kırın” adı genellikle dans (oyun) veya dizi oyunları için kullanılırken, Trakya’da şümûl adıyla birlikte kullanılmaktadır.

Kır yerleşmesi nedir?

Kırsal yerleşimler; Geçim kaynağı büyük ölçüde tarımsal üretime dayanan, kırsal kesimde seyrek nüfuslu yerleşimlerdir. Kendilerine özgü kültürleri, güçlü dayanışmaları ve homojen bir toplumsal yapıları vardır.

Kır nüfusu ne demek?

Nüfus kriterine göre, 2.000’den az nüfusa sahip yerleşim yerlerine “köy”, 2.000 ila 20.000 nüfusa sahip yerlere “kasaba” ve 20.000’den fazla nüfusa sahip yerlere “kasaba” denir. İstatistiksel olarak, il ve ilçe merkezleri genellikle “kentsel”, kasaba ve köyler ise “kırsal” olarak kabul edilir.

Kırlar ne?

Kırklar, Türk halk inancında kırk evliyadır. Kırkavlan olarak da adlandırılır. Bilinmeyen bir yerde yaşayan kırk mübarek kişidir. Hz. Muhammed’in Miraç’tan dönüşünde Sema törenini gösteren resim, ortada kendisi ve kırklarla çevrili.

Kır’in eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Kır eş seslisi ne?

EŞ ANLAMLI KELİME TABLOSUKelimeAnlamEş anlamlısiyahsiyahcaracaosaördeğe benzeyen kuş türü – çayırşehir dışındaki dağ, tepe, beyaz renkçayır – 43 satır daha

Kır ne demek TDK sözlük?

Kir kelimesi bir renk türü olarak ifade edilir. Özellikle parlak veya beyaza yakın renklerden biridir. Ayrıca, land kelimesi çimenli alan ve geniş çimenli alan olarak da tanımlanır. Anlam, cümledeki konuma ve diğer kelimelerin kullanımına göre belirlenir.

Kırsal biri ne demek?

Kırsal alan veya taşra, coğrafi ve beşeri özelliklere göre sınıflandırılmış, demografik olarak nüfus yoğunluğu düşük yerleşim yerlerinin görüldüğü, üretimin sanayi karakterinden ziyade tarım ve hayvancılığa dayalı olduğu yer veya bölgedir.

Kır at ne demek?

Kırat veya Demirkırat, günümüzde Demokrat Parti’yi, eskiden Doğru Yol Partisi’ni, ondan önce de Adalet Partisi’ni temsil eden siyasi semboldür.

Kırlagan ne demek?

Sözlüklerde kayıtlı Kurlagan kelimesi Dolama anlamına gelir; Dolma, Kurlaga’nın yeni biçimidir. Yani Kurlagan ve Dolama aynı anlama gelir ve “çevrelenmiş, çevrelenmiş, çevrelenmiş, çevrelenmiş” anlamına gelen iki farklı kelimedir.

Kıres ne demek?

Bunlar, 0-36 ay arasındaki çocukları kabul eden, onlara bakım ve eğitim hizmeti sunan, anaokulu veya kreş adı verilen kurumlardır.

Kırçiçeği ne anlama gelir?

Yabani çiçek veya kır çiçeği, doğada kendiliğinden yetişen, insanlar tarafından bilerek ekilmeyen veya dikilmeyen bir çiçektir.

Eşek kırığı ne demek?

Kırı: eşek tay, tay.

Bakla kırı ne demek?

Bakla Kırı kelimesinin güncel TDK sözlük anlamı nedir? Cevap: Beyazlar çoğaldı ve yakında beyazlayacak (saç vb.).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Travesti Escort