IMEI kayıtlı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Kayıt başvurusunda bulunduktan sonra cihazın kayıtlı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığını; e-devlet kapısından (veya BTK Bilgi ve Bildirim Merkezi’ni (Tüketici İletişim Merkezi-120) arayarak) öğrenebilirsiniz.
IMEI sorgulayınca ne yazar?
Bu servis, mobil cihazınızın yasal olarak ithal edilip edilmediğini ve cihazınızın IMEI numarasını sorgulayarak kaybolup kaybolmadığını/çalınıp çalınmadığını öğrenmenizi sağlar. IMEI numaranızı, cihazınızın çevirici ekranında *#06# girerek bulabilirsiniz. Lütfen 15 haneli IMEI numarasını girin!
IMEI kayıtlı ne demek?
IMEI İşlemleri BTK tarafından yurtdışından satın alınan mobil cihazların IMEI numaralarının Türkiye’de kullanılabilmesi için toplanması işlemine IMEI kaydı denir. Yurtdışından satın alınan ve getirilen cihazın IMEI’sinin nasıl kaydedileceğini buradan öğrenebilirsiniz.
1 yıllık IMEI kaydı kaç TL?
2025 yılında IMEI kayıt ücretlerinin ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Yurt dışından getirilen cep telefonları için Türkiye’de zorunlu olan IMEI kayıt ücreti 2024 yılında 31.692 TL’dir.
IMEI kayıtlı değilse ne olur?
IMEI kayıtlı değilse BTK yasal işlem başlatacak ve cihaz devre dışı bırakılacaktır. IMEI kaydı için ülkeye giriş yapmış olmanız gerekir. Başka bir ülkeden cihaz getirilirse bu gerekliliği karşılamak için günlük giriş gerekebilir.
Kaçak telefon kapandığı nasıl anlaşılır?
IMEI kaydı talepleri e-devlet sistemi üzerinden yapılır. 15 haneli IMEI numaranızı, TR-ID ve kullanıcı bilgilerinize ihtiyaç duymadan e-devlet sisteminden sorgulayabilirsiniz. Bu, cihazınızın kaybolması veya çalınması durumunda bunu öğrenmenize yardımcı olacaktır.
Telefonun önceden kullanılıp kullanılmadığı nasıl anlaşılır?
Daha önce kullanılmış bir telefon için, cihaz muhtemelen zaten kurulmuştur ve kullanıcı verileri içerir. IMEI numarasını kontrol edin: Her telefona benzersiz bir IMEI (Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği) numarası atanır. Bu numarayı kontrol ederek, telefonun daha önce kayıtlı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Seri no ile IMEI aynı mı?
Seri numarası, üreticilerin ürünlerini düzenlemesini ve takip etmesini kolaylaştırır. Öte yandan, IMEI veya MEID yalnızca telefonlar veya diğer iletişim cihazları için kullanılır. Mobil operatörünüze bağlı olarak, cihazınızda bir IMEI veya MEID numarası olacaktır. Bu iki numara seri numarasından farklıdır.
İthalat yoluyla kaydedilen IMEI kaçak mı?
İthalat yoluyla kaydedilen IMEI, ülkeye tamamen yasal olarak ithal edilen ve ithalatçı şirket tarafından BTK’ya kayıt edilen ürünlerde bulunur. Şirket, ithal edilen bu ürünlerin IMEI numaralarını bizzat teslim eder. Daha sonra belirli bir ücret karşılığında kayıt yaptırır.
IMEI kayıtlı telefon kapanır mı?
Yurt dışından getirilen ve yasal süresi içerisinde IMEI kaydı yaptırılan bir telefon, kayıttan sonra devre dışı bırakılmayacaktır. Ancak IMEI kaydı belirtilen 120 gün içerisinde tamamlanmazsa telefon devre dışı bırakılacaktır.
Telefonun sıfır olduğunu nasıl anlarız?
Telefonun IMEI numarasını bir yere yazıp e-devlet üzerinden “IMEI Sorgulama” ekranından sorgulayabilirsiniz. IMEI sorgulama işlemi tamamlandığında ve açılan ekranın “Kaynak” satırında “Yenilenmiş Cihaz” yazıyorsa, telefon yenilenmiş durumdadır.
IMEI kaydı 3 yıl sonra ne olur?
IMEI’nizi daha önce kaydettiyseniz, yeni bir cihaz kaydedebilmeniz için Türkiye’ye giriş tarihinizden itibaren en az 3 yıl geçmiş olması gerekir. Bu nedenle, 3 yıl içinde başka bir telefon kaydettiyseniz, IMEI’yi tekrar kaydetmeniz mümkün değildir.
Sınırsız IMEI ATMA Kaç TL 2024?
2025’te IMEI kayıt ücreti ne kadar? 🏷 IMEI kayıt ücreti TL olarak ne kadar? Merak edenler için, uluslararası telefon kayıt ücreti yani IMEI kayıt ücreti 2023’ten itibaren 6091 TL olarak belirlenmiş olup 7 Temmuz’da 20.000 TL’ye, 2024’te ise 31.692 TL’ye çıkarılmıştır. 2025’e gelindiğinde ise 45.614 TL olacak.
Yurt dışı telefonlar 1 ocakta açılır mı?
BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) 1 Ocak, 1 Ocak 2024’te yurt dışı cihazım açılmadı
Hangi telefonlara IMEI atılır?
Yurt dışından satın alınan marka ve model ne olursa olsun, her telefonun Türkiye’de aktif olarak kullanılabilmesi için IMEI kaydı yaptırmak gerekmektedir. Her telefonda varsayılan olarak bulunan ve 15 haneli bir diziden oluşan IMEI numarası; faturada, telefon kutusunda ve cihazda yer almaktadır.
Telefon IMEI kimin adına kayıtlı?
Yeni yasanın 30 Mayıs 2019’da Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, yurtdışından satın alınan telefonların IMEI kayıtları yalnızca pasaport sahibinin adına oluşturulabilecek. Bu nedenle, IMEI kaydı olan bir telefon yalnızca pasaport sahibinin adına kayıtlı hatlarla çalışacaktır.
Telefonun önceden kullanılıp kullanılmadığı nasıl anlaşılır?
Daha önce kullanılmış bir telefon için, cihaz muhtemelen zaten kurulmuştur ve kullanıcı verileri içerir. IMEI numarasını kontrol edin: Her telefona benzersiz bir IMEI (Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği) numarası atanır. Bu numarayı kontrol ederek, telefonun daha önce kayıtlı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
IMEI klonlandığı nasıl anlaşılır?
Bağlantı, IMEI numaranızın GSM hattıyla eşleşip eşleşmediğini kontrol etmenizi sağlar. Imei Klon Numarası Eşleştirme talebinizi 444 77 11 numaralı çağrı merkezimiz aracılığıyla iletebilirsiniz.
IMEI kayıt bulunamadı ne demek?
Talebiniz “Bu IMEI için kayıt bulunamadı” ile cevaplanırsa. Bilgi döndürülürse, cihazınızın kaydedilmediği anlamına gelir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Algoritma Hazırlama Aşamaları Nelerdir